Cartrans, din 1994...

Ne putem mandri cu o istorie de 25 ani, pe care v-o impartasim si Dvs in cateva cuvinte...

 

1994:

Se infiinteaza, la Ploiesti, compania Cartrans Preda SNC, avand ca actionariat familia inginerului Cristian Preda. Primul camion, un Mercedes MB-814 de 4 tone.

 

1995:

Se achizitioneaza primul camion de 20 tone, un DAF 95 ATI cu semiremorca KRONE

 

1998:

Cartrans beneficiaza de increderea finantatorilor si obtine pentru prima data un contract de leasing financiar

 

2000:

Incepe colaborarea cu Volvo Romania, printr-o prima achizitie de 8 ansamble. Flota Cartrans ajunge astfel la 18 vehicule.

 

2001:

Incepe colaborarea cu Mercedes Romania

 

2004:

Cartrans trece de pragul a 100 de vehicule de transport marfa, fiind situata in top 5 al transportatorilor de marfuri din Romania

 

2007:

Cartrans trece de pragul de 200 de vehicule, ajungand la o flota proprie de 215 ansambluri cap tractor + semiremorca

 

2008:

Cartrans devine un grup de firme, odata cu infiintarea Cartrans Spedition SRL, in scopul de a crea o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste mijloacele si solutiile de transport disponibile pentru clientii existenti si potentiali.

 

2009:

Incepe colaborarea cu Bridgestone Romania. Flota companiei este redusa la 170 de unitati, in urma scaderii cererii pe piata.

 

2010:

Se infiinteaza CTP Service Autocamioane SRL, prin externalizarea fostului departament de mentenanta al Cartrans Preda. Spre sfarsitul anului, CTP Service Autocamioane devine membru in reteaua europeana de service-uri Bridgestone, Truck Point Europe. Flota Cartrans este redusa la 132 de vehicule, cu scopul declarat de a optimiza la maxim costurile si de a ne crea o retea mai mare de subcontractori.

 

2011:

Conducerea grupului Cartrans este preluata de o echipa formata din Decebal Popescu (CEO) si Roxana Ionita (CFO), cu obiectivul declarat de a transforma Cartrans intr-o forta pe plan est-european. Flota proprie a companiei este stabilizata la 145 de camioane EURO5 si EURO5 EEV.

 

2012:

Cartrans achizitioneaza prima flota de Mercedes New Actros din Romania (10 vehicule), realizand impreuna cu partenerii de la Mercedes si lansarea oficiala a acestui produs in tara noastra. In octombrie, Cartrans primeste cele mai importante premii din istoria companiei: titlul de cea mai buna companie de transport din Romania in anul 2011 la gala premiilor TRANZIT (in urma votului publicului format din companii de transport si furnizori in industria transporturilor), si locul 2 in topul celor mai rentabile companii de transport din Romania in acelasi an. In cadrul aceleiasi gale, Decebal Popescu primeste premiul pentru “Cel mai bun manager de transport din Romania”, in “dublu” exemplar, atat cel dat de votul cititorilor cat si de votul specialistilor.

 

2014:

Intra in flota Cartrans primele 10 vehicule EURO6, producator Mercedes Benz.

 

2015:

Continua achizitia de vehicule EURO6, cu alte 22 de unitati Mercedes, Volvo si Scania. Se realizeaza totodata si prima achizitie in Romania de remorci Mega HuckepackXLS, marca Schmitz Cargobull, special pregatite pentru transport intermodal, inclusiv pentru marfuri pretentioase cum ar fi anvelopele.

Directorul General al companiei Cartrans, Decebal Popescu, este ales membru in task-force-ul Transport&Infrastructura din cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, cea mai importanta initiativa publica a mediului privat din Romania. In septembrie 2015, Cartrans devine prima companie din Romania certificata ISO 39001, Road Safety Standard (RTS), cel mai inalt standard de implementare a unei metodologii de lucru in cadrul companiei pentru cresterea gradului de siguranta in trafic.

In octombrie 2015, Decebal Popescu primeste pentru a 4 oara consecutiv premiul pentru cel mai bun manager de transport din Romania in urma voturilor exprimate de participantii la conferinta nationala a transportatorilor de la Cluj, organizata de revista Tranzit.

 

2016:

Se semneaza primul contract de flota cu compania MAN AG, demarand astfel achizitia unui lot de 9 vehicule MAN TGX 18.440 4x2 LLS U – Efficient Line 2 – EURO 6, dotate cu cea mai mare cabina din gama (XXL), clima de stationare si toate sistemele de siguranta in trafic.

Demareaza primele transporturi intermodale organizate de Cartrans cu semiremorcile proprii Mega HuckepackXLS, pe ruta Romania - UK. Cartrans devine astfel PRIMA COMPANIE CU CAPITAL PRIVAT INTEGRAL ROMANESC ce desfasoara transporturi intermodale cu semiremorci mega cu prelata (neacompaniate pe tren).

In februarie 2016 se lanseaza proiectul "NOUA GENERATIE DE SOFERI", un proiect inovator de formare a tinerilor fara experienta in domeniul conducerii autocamioanelor in regim de transport international, probabil viitori soferi in Cartrans sau (de ce nu) antreprenori la randul lor, cu camioane in proprietate.

 

Va urma...

 

     In 1994, am pornit la drum cu un camion de 3.5 tone, aprovizionand piata locala din Ploiesti cu fructe si legume proaspete. Ma gandeam... ce bine ar fi daca as avea unul mai mare.... apoi 2... si daca am 5 gata, ma opresc, imi va fi de ajuns. Nu imi imaginam la acel moment ca voi ajunge sa pun bazele unei flote de camioane care sa se bata cu marii jucatori de pe piata. Insa "nebunia" m-a cuprins si am intrat intr-un joc pe care astazi, pot sa spun ca l-am castigat. Suntem in topul transportatorilor, iar eu sunt mandru de brandul pe care l-am creat, marturiseste fondatorul grupului de firme Cartrans, ing. Cristian Preda.

Daca pana acum cativa ani ne masuram fortele in numarul de camioane pe care le detinem, acum pot sa spun ca am implementat in constiinta personalului Cartrans faptul ca nu marimea flotei conteaza, ci eficienta ei. Am decis sa restragem numarul camioanelor din flota in scopul adaptarii la cerintele pietei de dupa "tsunami" din 2009, optimizand la maxim gradul de incarcare, deschizand totodata "usa" partenerilor subcontractori, pe care deja ii putem asimila flotei noastre. Nu am inventat noi acest principiu, dar cu siguranta vreau sa-l perfectionam si sa transformam Cartrans intr-o umbrela mare, sub “obladuirea” careia se pot dezvolta si afaceri mici de familie in domeniul transporturilor. Iar clientilor nostri vreau sa pot sa le “semnez in alb CEC-ul” care garanteaza calitatea si disponibilitatea serviciilor, afirma actualul C.E.O. si Managing Partner al grupului Cartrans, Decebal Popescu.

Performanta este pariul cu noi pe care tot noi ne-am angajat sa-l castigam. Avem o echipa tanara si care nu stie sa mearga decat la victorie. Monitorizarea si optimizarea continua a costurilor, un sistem de achizitii bine pus la punct si bazat pe criterii dure de selectie, evaluarea performantelor fiecarui angajat in parte, un sistem motivational atractiv... toate sunt la indemana noastra in scopul atingerii obiectivului numit PERFORMANTA, mizeaza noul C.F.O. si Managing Partner al grupului Cartrans, Roxana Ionita.